DESTINATIONS
Χαλκιδική
Αμμουλιανή
Αμμουλιανή, την χαρακτηρίζουν ως μεσογειακό προορισμό καλοκαιρινών διακοπών αλλά και ως γαστρονομικό παράδεισο. Αν και παλαιότερα αποτελούσε έναν πολύ καλά κρυμμένο θησαυρό για τους ψαγμένους παραθεριστές η Αμμουλιανή είναι πια ένας από τους πιο in καλοκαιρινούς προορισμούς στη Χαλκιδική, σε βαθμό που θα δυσκολευτείτε πολύ να την επισκεφτείτε, εκτός κι αν οργανωθείτε από νωρίς.
Διαθέτει πέρα από γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα, διαυγή νερά, βλάστηση και ελαιόδεντρα, απίθανες χρυσές και ψιλές αμμουδιές με τις παραλίες Αλυκές, Αγιος Γεώργιος και Μεγάλη Αμμούδα να κατέχουν πρωταγωνιστικό και αντιπροσωπευτικό ρόλο.
Τη μαγεία της Αμμουλιανής συμπληρώνουν οι γιγαντόσχημοι βράχοι και οι απομονωμένοι κόλποι, αλλά και κάποια μικρά ακατοίκητα νησάκια, όπως το Γαϊδουρονήσι και τα Δρένια, τα οποία μπορείτε να τα εξερευνήσετε και να κάνετε καταδύσεις και αμέτρητες βουτιές.
Αζάπικο
Η παραλία Αζάπικο βρίσκεται ανάμεσα στον Νέο Μαρμαρά και το Πόρτο Κουφό.
Η παραλία του Αζάπικου είναι μία πλατιά, κατάλευκη αμμουδιά με νερό αστραφτερό και πεντακάθαρο, ανάμεσα στον Νέο Μαρμαρά και το Πόρτο Κουφό.
Είναι υπέροχη με χονδροειδή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Δεν είναι οργανωμένη παραλία και για αυτό προτιμάται από κατασκηνωτές με σκηνές ή με τροχόσπιτα.
Ο βυθός δεν είναι βραχώδης και μετά το ένα μέτρο βαθαίνει απότομα.
Νότια του Ν. Μαρμαρά, συναντάτε δύο υπέροχες παραλίες 350 και 500 περίπου μέτρων η πρώτη και η δεύτερη αντίστοιχα. Χωρίζονται από ένα μεγάλο κάθετο βράχο που δεσπόζει στην περιοχή. Η καθαρότητα και η ζωντάνια των χρωμάτων της θάλασσας αφήνουν άφωνους τους επισκέπτες.
Πόρτο Κουφό
Το Πόρτο Κουφό είναι ένας όρμος ο μυχός του οποίου αποτελεί ένα φυσικό μικρό λιμάνι με κατεύθυνση εισόδου από Νότο προς Βορρά και βρίσκεται στο Τορωναίο Κόλπο. Είναι το μεγαλύτερο σε βάθος και ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Χαλκιδικής. Έχει μεγάλη κίνηση αλιευτικών και τουριστικών σκαφών.
Εντός του όρμου δημιουργούνται διάφοροι μικρότεροι ορμίσκοι με σημαντικότερο εκείνο του μυχού και του ορμίσκου «Γκούρα» που βρίσκεται έναντι των ερειπίων των άλλοτε μεγάλων τουρκικών στρατώνων. Οι άκρες της εισόδου είναι ψηλές περίπου 90 μ. και βραχώδεις.
Η είσοδος του όρμου Πόρτο Κουφό σε απόσταση από θαλάσσης είναι δυσδιάκριτη, για το λόγο αυτό υπάρχουν δύο φάροι εκατέρωθεν της εισόδου. Κατά την ημέρα η ασφαλής είσοδος επιτυγχάνεται με ευθυγράμμιση στο μέσον της εισόδου με την Τρίκρανο κορυφή του Άθωνος. Είναι ο “Κωφός λιμήν” των αρχαίων Ελλήνων, όπως τον αναφέρει ο Θουκυδίδης.
Άγιο Όρος
Το Άγιο Όρος καταλαμβάνει ολόκληρη την τρίτη χερσόνησο της Χαλκιδικής και είναι μια αυτόνομη και αυτοδιοικούμενη περιοχή της Ελλάδος.
Πολλοί λόφοι και βουνά υψώνονται κατά μήκος της με αποκορύφωμα το όρος Άθως που το ύψος του φτάνει τα 2033 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Σήμερα στο Άγιο Όρος υπάρχουν 20 μοναστήρια και 14 σκήτες.
Υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και το άβατο το οποίο απαγορεύει την είσοδο στις γυναίκες ισχύει εδώ και περισσότερο από 1000 χρόνια.